Διαξιφισμοί στη Βουλή για την επανασύσταση της αγροφυλακής

Θα το καταργήσουμε το ν/σ λέει το ΠΑΣΟΚ - Υπερήφανος δηλώνει ο Β. Πολύδωρας
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 17:53
A- A A+

Υπερήφανος που φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της Αγροφυλακής και την ίδρυση σχετικής Ακαδημίας, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας, αντικρούοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Το ν/σ υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

«Η ενδοχώρα έχει ανάγκη μιας εποπτείας. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει στην σκέψη μας. Θα στηρίξουμε την ύπαιθρο χώρα, δεν θα την αφήσουμε να πεθάνει και θα έλθει ο κύκλος της επαναβίωσής της», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός .

Η αντιπαράθεση είχε αρχίσει ήδη επί της διαδικασίας μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεδομένου ότι η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την επανίδρυση του Σώματος, ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος επέκρινε την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ωμή παραβίαση της κοινοβουλευτικής πρακτικής» και κατηγόρησε και την προεδρεύουσα κ. Ζέτα Μακρή που έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία, για «κατάχρηση εξουσίας».

«Όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, ο πρώτος νόμος που θα φέρει - για λόγους αρχής - θα είναι η κατάργηση του εξαμβλώματος που δημιουργεί η σημερινή κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ακούμε διαρκώς την κραυγή της υπαίθρου να ζητά: "Αγροφυλακή!". Νερό στο μύλο μας ρίχνετε με τη δέσμευσή σας», απάντησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ). «Θα κάνω κορνίζα τη δήλωση Παπαδόπουλου για να δουν οι καποδιστριακοί δήμοι τι τους περιμένει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα και παράκαμψη του ΑΣΕΠ, καθώς μέρος του προσωπικού της Αγροφυλακής θα στελεχώνεται από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1993:

«Η επαναφορά σε ισχύ πινάκων ενός διαγωνισμού που ακυρώθηκε το 1993, συνιστά παραβίαση συνταγματικών εγγυήσεων, διότι τότε δεν είχε επιληφθεί το ΑΣΕΠ», είπε. «Εξαπατάτε προεκλογικά μια μερίδα ανθρώπων που ακούνε για δεύτερη φορά ότι θα τακτοποιηθούν προκειμένου να εξαχθούν τα πελατειακά αντανακλαστικά, αφού κάθε πράξη θα ακυρωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια», συμπλήρωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

«Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής δεν ήγειρε τέτοιο ζήτημα», απάντησε ο Βύρων Πολύδωρας και πρόσθεσε: «Ουδέποτε καταργήθηκε ο διαγωνισμός του 1993. Συνιστούσε εκκρεμότητα νομική και κάθε πολίτης δικαιούται να εμπιστεύεται την πολιτεία και τη συνέπειά της. Οι επιτυχόντες του 1993 δεν είναι άνθρωποι; Τους σφάξατε σαν αρνιά και τους κατηγορούσατε για "γεροντάκια", "δεξιούς επιτυχόντες" κλπ. Αυτά είναι δικά σας επιτεύγματα που σας εκθέτουν στην πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αγροφυλακή θα προστατεύσει το περιβάλλον; Η αγροφυλακή θα προστατεύσει τα αρχαία μνημεία; Δεν το κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα το κάνει η Αγροφυλακή με τους επιλαχόντες του ’93 και τους αποστράτους της Αστυνομίας;», παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ.Κουβέλης.

«Πολλαπλασιαζόμενοι οι 4.000 αγροφύλακες επί τέσσερα συγκροτούν ένα πελατειακό σώμα, το οποίο πιθανόν, μόνον γι’ αυτόν τον λόγο να σας επιλέξει. Αλλά πραγματικά λυπάμαι που προωθείτε ένα νομοσχέδιο που πλήττει τη δημόσια διοίκηση και την αποτελεσματικότητα των υπαρχουσών υπηρεσιών. Το καταψηφίζω και λέω: Κρίμα», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή