Champions League: Πρώτος... πρόωρος τελικός στο «Παρκ ντε Πρενς»

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 09:13
UPD:09:18
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Από την ημέρα που έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών ήταν γνωστό πως ήταν πιθανό να βρεθούν αντίπαλοι για μία θέση στον τελικό, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό συνέβη και ο πρώτος... πρόωρος τελικός... της ημιτελικής σειράς θα διεξαχθεί απόψε (28/04, 22:00) στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, όπου οι πρωταθλητές Γαλλίας θα υποδεχθούν τους σχεδόν βέβαιους νέους πρωταθλητές Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, χωρίς προς το παρόν να τα καταφέρουν. Η Παρί κατάφερε να παίοξει στον περυσινό τελικό, αλλά ηττήθηκε από την Μπάγερν κι εφέτος βρίσκεται δύο βήματα από το να επαναλάβει την επιτυχία της, με στόχο αυτή την φορά να σηκώσει την «κούπα».

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ήδη κατέκτησαν την περασμένη Κυριακή τον πρώτο τους εφετινό τίτλο, το League Cup Αγγλίας με τη νίκη τους επί της Τότεναμ στον τελικό (1-0), βρίσκονται «αγκαλιά» με την κατάκτηση της Premier League, αλλά το τρόπαιο που λείπει περισσότερο από κάθε άλλο από το σύλλογο του Μάντσεστερ είναι αυτό του Champions League.

Με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να διανύουν εξαιρετική περίοδο φόρμας οι Παριζιάνοι θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη... έστω καιθ με μισό μηδέν, έτσι ώστε την προσεχή Τρίτη (4/05) στο «Ετιχαντ» να προσπαθήσουν να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο» για τον τελικό τηε 29ης Μαΐου.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Σίτι έχουν αποδείξει ότι μπορούν νβα σκοράρουν σε οποιοδήποτε γήπεδο, πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο και εξαιρετικό επιθετικό προσανατολισμό, οπότε μπορούν δικαιολογημένα να κάνουν όνειρα για ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει... αέρα πρόκρισης από σήμερα το βράδυ κιόλας για τον καταληκτικό αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις