Ligue 1: Σκέψεις για μείωση των ομάδων

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 19:08
UPD:19:12
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων που συμμετέχουν στην Ligue 1 από 20 σε 18 εξετάζει η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος, έτσι ώστε ν΄ αυξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και λόγω της πίεσης που ασκείται από την UEFA για λιγότερους αγώνες, εξαιτίας του νέου Champions League.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», που επισημαίνει ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για τη συμμετοχή 16 ομάδων στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας.

Πέραν του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τέτοιες αλλαγές θα ζητήσει και η UEFA, η οποία επιθυμεί να μειωθούν οι ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα, επειδή αυτές που θα παίζουν στο Champions League θα δίνουν περισσότερους αγώνες με βάση το νέο φορμάτ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Οι «μικρές» ομάδες δεν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης, ενώ αντίθετα αυτές που πρωταγωνιστούν το βλέπουν με «καλό μάτι». Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, είναι υπέρ του να μειωθούν οι ομάδες σε 16, επιθυμώντας να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις