Ο Φλικ αποχαιρέτησε την Μπάγερν

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 13:53
UPD:14:00
Pool via REUTERS/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Ο Χάνσι Φλικ έκανε ένα απίστευτο προπονητικό «ξεπέταγμα» τα τελευταία δύο χρόνια, όταν εν μία νυκτί βρέθηκε στον πάγκο των Βαυαρών αντικαθιστώντας τον Νίκο Κόβατς.

Ο Γερμανός τεχνικός κατάκτησε όποιον τίτλο υπήρχε διαθέσιμος την περασμένη περίοδο: πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας, Champions League, γερμανικό Σούπερ Καπ, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αφήνοντας ανεξίτηλη τη συμβολή του στην εξέλιξη του συλλόγου.

Ύστερα από δύο χρόνια και μην έχοντας πια άλλο στόχο να κατακτήσει με τους Βαυαρούς, αποφάσισε να αποχωρήσει για να δοκιμάσει μια νέα εμπειρία, εκείνη του ομοσπονδιακού εκλέκταρα στην Εθνική Γερμανίας.

Ο Φλικ είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί στον πάγκο της «νατσιονάλμανσαφτ» τον Γιόαχιμ Λεβ, ενώ τη δική του θέση στην Μπάγερν θα καταλάβει ο νυν τεχνικός της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους Βαυαρούς έως το 2026.

Ως εκ τούτου, ο απερχόμενος προπονητής θέλησε να στείλει τον δικό του χαιρετισμό στην ομάδα και τους φιλάθλους του βαυαρικού συλλόγου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κλαμπ.

«Τα τελευταία δύο χρόνια θα είναι αξέχαστα για εμένα. Μου άρεσαν πολύ τα συναισθήματα, οι νίκες, οι τίτλοι, αλλά και η καθημερινή δουλειά στο γήπεδο. Ήταν απίστευτο. Η επιτυχία μπορεί να συμβεί μόνο δουλεύοντας μαζί», υπογράμμισε.

«Ένας προπονητής δεν είναι τίποτα χωρίς την ομάδα του και ήμουν αρκετά τυχερός που γνώρισα φανταστικούς παίκτες εδώ στο Μόναχο κι ένα προσωπικό που έχει κάνει απίστευτη δουλειά», συνέχισε ο Φλικ.

Και κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει μόνο μια αρνητική πτυχή, αφού δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες μαζί με τους φιλάθλους μας. Μας έλειψαν σε κάθε παιχνίδι. Εύχομαι στην Μπάγερν το καλύτερο, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις