Ο Ιταλός «Ροβινσώνας Κρούσος» φεύγει από το νησί του έπειτα από 32 χρόνια 

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 13:50
UPD:13:52
facebook.com/mauro.dabudelli
A- A A+

Το νησί στο οποίο έζησε για περισσότερα από 30 χρόνια πρόκειται να εγκαταλείψει ένας άνδρας στην Ιταλία, ύστερα από πιέσεις από τις αρχές.

Ο Μάουρο Μοράντι, 81 ετών, μετακόμισε στο Μπούντελι, βόρεια της Σαρδηνίας, το 1989.

Πέρυσι, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μοράντι, οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο φημίζεται για τη ροζ παραλία του, του ζήτησαν να μετεγκατασταθεί.

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Μπούντελι θα προστατευτεί όπως το προστάτευσα επί 32 χρόνια», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Μιλώντας στο BBC το 2018, ο πρώην δάσκαλος φυσικής αγωγής είπε ότι «ήταν πάντα ένας επαναστάτης».

«Είχα κουραστεί από πολλά πράγματα: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία», δήλωσε ο κ. Μοράντι και πρόσθεσε πως ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή κοντά στη φύση, μακριά από τον πολιτισμό.

Αφού ξεκίνησε το ταξίδι του στη θάλασσα, ο κ. Μοράντι και αρκετοί φίλοι κατέληξαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να κερδίσουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Αλλά αφού έφτασε στο Μπούντελι ο κ. Μοράντι αποφάσισε να μείνει - και έκτοτε φρόντιζε το νησί.

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της Λα Μανταλένα, Φαμπρίτσιο Φονέσου, δήλωσε στο CNN ότι ο κ. Μοράντι είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του.

Αν και συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 70.000 υπογραφές υπέρ της παραμονής του, ο κ. Μοράντι ανακοίνωσε την Κυριακή την απόφασή του να φύγει, λέγοντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι θα μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα σε κάποιο κοντινό νησί.

Με πληροφορίες από BBC 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή