Νίκες Ευρώπης για Νάπολι και Λάτσιο

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 00:00
UPD:00:27
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Η Λάτσιο διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για την τέταρτη θέση (και το Champions League), νικώντας άνετα με 3-0 τη Μίλαν στο «Ολίμπικο», στο ντέρμπι με το οποίο έκλεισε η «αυλαία» της 33ης αγωνιστικής στη Serie A.

Πρωταγωνιστής των «λατσιάλι» ήταν ο Αργεντινός Χοακίν Κορέα, ο οποίος σκόραρε δις (2΄, 51΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87ο λεπτό ο Τσίρο Ιμόμπιλε λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Ρώμης απέχει πέντε βαθμούς από την τετράδα, αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο κι αν νικήσει ξαναμπαίνει στο «κόλπο», πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη.

Αντίθετα, η Μίλαν που ήταν δεύτερη πριν την έναρξη της αγωνιστικής βρέθηκε πέμπτη (!) στην τριπλή ισοβαθμία με Νάπολι και Γιουβέντους, με αποτέλεσμα αντί για το Champions League να παλεύει τώρα για να διασφαλίσει το Europa League, αν και χρόνος για ανάκαμψη υπάρχει.

Νωρίτερα, σε αγώνα που και οι δύο ομάδες «φλέγονταν» για τους τρεις βαθμούς, για εκ διαμέτρου αντίθετους λόγους, η Νάπολι έφυγε με «διπλό» από το Τορίνο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα (2-0), διατηρώντας στο ακέραιο τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League.

Η ομάδα του ιταλικού νότου πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σε διάστημα τριών λεπτών πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης (11΄ Μπακαγιόκο, 13΄ Οσιμέν), «κλειδώνοντας» τη νίκη. 

Ο Κώστας Μανωλάς δεν αγωνίστηκε για τη Νάπολι, επειδή ήταν τιμωρημένος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις