Ισπανία: Νέα μαφιόζικη απειλή - Ματωμένο μαχαίρι έλαβε η υπουργός Βιομηχανίας & Τουρισμού

Κι άλλο περιστατικό μετά τις σφαίρες που έλαβε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 17:36
UPD:28/04/2021 21:37
EPA/Juan Carlos Hidalgo
A- A A+

Συνεχίζονται οι μαφιόζικου τύπου ανώνυμες απειλές κατά πολιτικών στην Ισπανία.  Σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας Ρέγιες Μαρότο έλαβε με το ταχυδρομείο ένα μαχαίρι με κόκκινα στίγματα, όπως δήλωσε σήμερα πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, μερικές μέρες αφότου υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας και ο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας έλαβαν απειλές για τη ζωή τους.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό... Θα πρέπει να μας ανησυχήσει γιατί δεν είμαι αντικείμενο αντιπαραθέσεων... Ομως μας δίνει περισσότερη δύναμη για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία... Το μίσος και οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή η Μαρότο, η οποία προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και είναι υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού από το 2018.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το δέμα, που έφθασε στο υπουργείο την Παρασκευή, 23 Απριλίου και περιελάμβανε διεύθυνση αποστολέα, πρόσθεσε η υπουργός.

Εδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του «ματωμένου» μαχαιριού, αν και, όπως αναφέρουν από το υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, δεν είναι σαφές εάν τα κόκκινα στίγματα πάνω στο μαχαίρι ήταν αίμα ή μπογιά.

«Basta! No vamos a permitirlo - Φτάνει! Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Αρκετά!  Δεν θα αφήσουμε το μίσος να υπερισχύσει της συνύπαρξης στην Ισπανία», έγραψε στο twitter στη σελίδα της Μαρότο ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καθώς και πολλοί υπουργοί και πολιτικοί που κατέκλυσαν τα social media με μηνύματα συμπαράστασης, ενώ φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα -περιλαμβανομένου του ακροδεξιού Vox- καταδίκασαν τις απειλές.

Η Ρέγιες Μαρότο, που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), είναι υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού στην αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας από το 2018. Το PSOE ηγείται της ισπανικής κυβέρνησης με μικρότερο εταίρο στον συνασπισμό το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos. Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας έλαβε πρόσφατα απειλητικό μήνυμα με 4 σφαίρες
«Η σύζυγός σου, οι γονείς σου κι εσύ καταδικάζεστε σε θάνατο, τελειώνει ο χρόνος σας» έγραφε η επιστολή που απευθυνόταν στον Ιγκλέσιας, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.  

UNIDAS PODEMOS/HANDOUT /UNIDAS PODEMOS
Ο Ιγκλέσιας ανήρτησε την επιστολή στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία που δείχνει τις 4 σφαίρες τις οποίες όπως είπε περιείχε ο φάκελος. Ο ηγέτης των Podemos αποχώρησε από ένα ντιμπέιτ την περασμένη Παρασκευή όταν ο Ρόθιο Μοναστέριο, ο αντίπαλός του από το ακροδεξιό Vox, αμφισβήτησε εάν οι απειλές ήταν αληθινές.

Η επικίνδυνη κουλτούρα της πολιτικής πόλωσης 

Την περασμένη εβδομάδα, και ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα και η Μαρία Γκάμεθ, η οποία ηγείται της αστυνομικής δύναμης Guardia Civil, έλαβαν επίσης απειλητικές επιστολές για τη ζωή τους. Χωρίς να λέει ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις επιστολές, ο Μαρλάσκα επέρριψε σήμερα την ευθύνη σε μια κουλτούρα πολιτικής πόλωσης που επιτρέπει στον λόγο μίσους να ευδοκιμεί.

«Έχουμε μια κάποια αντιδημοκρατική πολιτική συζήτηση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε σθεναρά» , δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.  Συνέδεσε τις απειλές με τον πρόσφατο βανδαλισμό μιας φεμινιστικής τοιχογραφίας στη Μαδρίτη και ενός αγάλματος του Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Φρανθίσκο Λάργκο-Καμπαγιέρο. «Όλο αυτό προκαλεί μια πεποίθηση ότι είναι ΟΚ να κάνουμε διακρίσεις... εναντίον ορισμένων ομάδων» είπε.

Η ένταση ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή περιφερειακών εκλογών στη Μαδρίτη, όπου η συντηρητική νυν πρόεδρος Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο είναι και πάλι υποψήφια με το σύνθημα «Κομμουνισμός ή ελευθερία» .

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Με πληροφορίες από την El País 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή