Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Ο Γιώργος άξιος διάδοχος του Βίλι Μπραντ»

Γεύμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 17:59
A- A A+

Γεύμα στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του, «Αποφάσεις. Η ζωή μου στην πολιτική», παρέθεσε νωρίτερα σήμερα σε εστιατόριο του Λυκαβηττού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά το γεύμα ο κ. Σρέντερ, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, αναφέρθηκε στην Ελλάδα μιλώντας για μια χώρα που αγαπά ιδιαίτερα την Ευρώπη και είναι προσηλωμένη σε αυτή, ενώ ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου «να υλοποιήσει όλα όσα εκείνος επιθυμεί, διότι σίγουρα θα είναι για το καλό τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης».

Ο κ.Σρέντερ θυμήθηκε την εξαιρετική -όπως είπε- συνεργασία τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και με τον Κώστα Σημίτη και προσφέρθηκε να συμβάλει στους στόχους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Ο Γιώργος είναι άξιος διάδοχος του Βίλι Μπραντ και θα στηρίξω τις προσπάθειές του, όχι επειδή είναι φίλος, αλλά επειδή έχω την πεποίθηση ότι είναι προς το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στην παλιά συνεργασία του με τον κ. Σρέντερ «σε μεγάλους οραματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρώην καγκελάριο να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του σοσιαλιστικού κινήματος και κυρίως στις σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν όλα τα θέματα της διεθνούς πολιτικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μέλλον του Κοσόβου, στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και στο Κυπριακό.

Ο κ. Σρέντερ υπέγραψε ένα αντίτυπο του βιβλίου του για τον κ. Παπανδρέου, γράφοντας: «Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έναν καλό φίλο και σημαντικό πολιτικό που πέτυχε πολλά και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα». Ο κ. Παπανδρέου δώρισε στον κ. Σρέντερ πίνακα του Αλέκου Φασιανού.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή