Διευθυντής Α.Δ. Κιλκίς ο παραπεμφθείς αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του κύπριου φοιτητή

Καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 20:44
UPD:20:56
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανάθεση διευθυντικών καθηκόντων στον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εναντίον του οποίου εκκρεμεί παραπομπή για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω ανώτερος αστυνομικός, ενώ εκκρεμεί παραπομπή εναντίον του με το ερώτημα της αργίας με απόλυση, για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή, κατά τις τελευταίες ετήσιες κρίσεις μετατέθηκε στη θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για παράβαση κάθε κανόνα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και για παραπληφόρηση, καθώς όπως επισημαίνεται, «τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο αναπληρωτής του, ανέφεραν ψευδώς -στις 29 και 30 Μαϊου ο πρώτος, στις 8 Φεβρουαρίου ο δεύτερος- ότι έχουν ήδη επιβληθεί ποινές για τα επεισόδια». Όπως υπογραμμίζεται, «η αλήθεια είναι ότι έχει ανακοινωθεί το πόρισμα της ΕΔΕ που εισηγείται προς τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια ποινές, για τις οποίες όμως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση».

«Δυστυχώς, η γνωστή ζαρντινιέρα της κυβέρνησης όχι μόνο είναι ακόμα ενεργή αλλά και ξαναχτύπησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή