Κάμαλα Χάρις: Κομβικός ρόλος στην απόφαση για την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 12:17
UPD:12:23
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ήταν «το τελευταίο άτομο στην αίθουσα» πριν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λάβει την απόφαση να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξη στο CNN η κα. Χάρις ρωτήθηκε για το αν είναι «το τελευταίο άτομο στην αίθουσα σχετικά με σημαντικές αποφάσεις», κάτι που ο κ. Μπάιντεν είπε ότι είναι σημαντικό για αυτόν στη σχέση εργασίας του με την αντιπρόεδρο. Η κα. Χάρις επιβεβαίωσε ότι ισχύει η κίνηση απομάκρυνσης των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση απομάκρυνσης όλων των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα. Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο Αφγανιστάν από τον Οκτώβριο του 2001, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν σε απάντηση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Πρόκειται για έναν πρόεδρο που έχει εξαιρετικό θάρρος», είπε, σχετικά με την απόφαση. «Είναι κάποιος, που έχω δει ξανά και ξανά, παίρνει αποφάσεις με βάση αυτό που πραγματικά πιστεύει πως είναι το σωστό να κάνουμε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή