Ασταμάτητη μοιάζει η Κίνα όσον αφορά την προσπάθεια της να καταστεί μια ισχυρή διαστημική δύναμη. Το Πεκίνο έχει αποφασίσει να μην αφήνει κυριολεκτικά καμία μέρα να πάει χαμένη και οι ανακοινώσεις για νέα και φιλόδοξα διαστημικά προγράμματα διαδέχονται η μια την άλλη.
Πριν από λίγα 24ωρα η διαστημική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα στείλει στο Διάστημα τα πρώτα τμήματα του διαστημικού σταθμού που θα κατασκευάσει. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατασκευάσει άμεσα ένα διαστημικό τηλεσκόπιο που θα έχει δυνατότητα σύνδεσης με τον διαστημικό της σταθμό αλλά και ένα μεγάλο κέντρο ανάλυσης διαστημικών δεδομένων.
Ο Ζάνγκ Κιτζιάνγκ επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας CNSA ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η κατασκευή ενός αμυντικού συστήματος εξουδετέρωσης των κινδύνων από απειλητικούς αστεροειδείς χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εγχείρημα. Ταυτόχρονα επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών αποκάλυψαν σε μεγάλο διαστημικό συνέδριο που διεξάγεται στην Κίνα πληροφορίες για μια σύνθετη αποστολής εξερεύνησης διαστημικών βράχων στο ηλιακό μας σύστημα.
Ένα κινεζικό σκάφος αρχικά θα κυνηγήσει τον αστεροειδή 2016HO3. Αφού τον εντοπίσει, θα τον πλησιάσει και θα προσπαθήσει να προσεδαφιστεί σε αυτόν. Αν τα καταφέρει θα συλλέξει δείγματα από αυτόν. Το σκάφος θα εγκαταλείψει στην συνέχεια τον αστεροειδή και τα δείγματα θα τοποθετηθούν σε μια κάψουλα την οποία θα απελευθερώσει με προορισμό την Γη. Το σκάφος θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό την κύρια στην κύρια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος που βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία.
Εκεί θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον κομήτη 311P και να τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν για να πραγματοποιήσει μελέτες. Οι αστεροειδείς και οι κομήτες είναι κατά βάση σώματα που δημιουργήθηκαν κατά τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος και κάθε στοιχείο που αποκαλύπτεται για αυτά τα σώματα φωτίζουν παράλληλα και την δημιουργία και εξέλιξη της περιοχής που γεννήθηκε η Γη και η ζωή.