Διαμαρτυρίες οπαδών σε Ιταλία - Ισπανία για Τσέφεριν

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 13:05
UPD:13:08
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ενώ στην Αγγλία η αντίδραση στη European Super League ήταν σχεδόν καθολική, αντίθετα, στην Ιταλία και την Ισπανία το hashtag #CeferinOut ήταν το πιο δημοφιλές.

Το πρότζεκτ δημιουργίας μιας Λίγκας για τους «πλούσιους» της Ευρώπης φαίνεται πως είναι νεκρό και απομένει να δούμε ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν για το αποτυχημένο «πραξικόπημα».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, προειδοποίησε ότι τυχόν σύλλογοι που εξακολουθούν να προσχωρούν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, θα μπορούσαν να αποκλειστούν από το Champions League.

Οι μόνες ομάδες που απομένουν να στηρίζουν την προοπτική αυτής της Λίγκας φαίνεται να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Μίλαν.

Γι΄ αυτό το hashtag #CeferinOut ήταν δημοφιλές στο Twitter, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία το απόγευμα της Παρασκευής.

Περιλάμβανε μηνύματα που κοροϊδεύουν το σύνθημα της UEFA για «σεβασμό» με την πρόταση: «Όσοι θέλουν σεβασμό, σέβονται».

Επίσης, ακολούθησαν αναφορές ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ο Τσέφεριν αύξησε το μισθό του ως πρόεδρος της UEFA.

Μια ανακοίνωση από τους οπαδούς της Μίλαν στην  Curva Sud ανέφερε πως όταν ανακοινώθηκε η Super League, φάνηκε να συνοψίζει τη γενική προσέγγιση πολλών Ιταλών οπαδών.

Οι οπαδοί διαμαρτύρονται ότι η Σούπερ Λίγκα είναι απλώς μια συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, που απομακρύνεται από το αρχικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, στοχεύοντας στη δημιουργία περισσότερων χρημάτων.

«Το ποδόσφαιρο ανήκε στους ανθρώπους μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν γεννήθηκε το Champions League, καταστρέφοντας το παλιό Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Από εκείνη τη στιγμή, δημιουργήθηκε ένα απρόσβλητο χάσμα μεταξύ των μεγάλων και μικρών συλλόγων», ήταν το επιχείρημά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις