Αρειος Πάγος: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της σύμβασης για το σύστημα «ηλεκτρονικού πολέμου» Sonak       

Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης ζητά το ελληνικό Δημόσιο
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 18:49
UPD:18:53
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στα χέρια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι η υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, («ηλεκτρονικός πόλεμος») μετά από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητάει να ασκηθεί αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην εν λόγω υπόθεση.

   Η μελέτη του σχετικού αιτήματος ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί αναίρεση.

 Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 17 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, ομόφωνα είχαν αθωωθεί. Το Εφετείο είχε κρίνει ότι δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την εν λόγω σύμβαση.  Αντίθετα, στον πρώτο βαθμό και οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, με την αναγνώριση ελαφρυντικών και είχαν καταδικαστεί σε πρόσκαιρες ποινές, οι οποίες έφταναν μέχρι και κάθειρξη 16 ετών, ενώ οι ποινές όλων είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Μεταξύ των 17 κατηγορουμένων ήταν ο επιχειρηματίας  και πρώην ιδιοκτήτης  της Sonak Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας (υψηλόβαθμο στέλεχος) οι πρώην γενικοί  γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος  Κολλίρης  και Ευάγγελος  Βασιλάκος , ο πρώην αναπληρωτής  γενικός  διευθυντής  Εξοπλισμών  Αντώνης Κάντας  καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.
 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή