B. Μαγγίνας: «Δεν υπάρχει λόγος σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα»

Βουλή
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 15:04
A- A A+

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας λόγος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα ομόλογα, καθώς το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, την, υπό τον κ. Ζορμπά, Αρχή και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας από το βήμα της Βουλής μετά την απόσυρση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου που απευθυνόταν προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αλαβάνος απέσυρε την ερώτησή του διαμαρτυρόμενος ότι ο υπουργός Απασχόλησης, που προσήλθε να απαντήσει, δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει για τις ευθύνες οικονομικών υπουργών σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα.

Επέκρινε μάλιστα το προεδρείο της Βουλής λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός δεν είναι ένας μαθητής που καλύπτετε τις απουσίες του».

Ο Βασίλης Μαγγίνας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «ούτε κρύπτεται, ούτε αποφεύγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα βρίσκεται στη Βουλή στο μεγαλύτερο χρόνο που του επιτρέπουν τα καθήκοντα του».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ευθυνών για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Μαγγίνας σημείωσε ότι «πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφόσον υπάρχουν άλλες ευθύνες και όπου υπάρχουν δεν θα αποδοθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή