Ο Γκαρσία «έσωσε» την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (1-1)

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 23:35
UPD:23:37
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε την παρτίδα για την ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1).

Χάρη σε αυτό η Ένωση διατήρησε το +5 από τους «πράσινους» στα... μισά του δρόμου των play off (5η σαγωνιστική), με τους «πράσινους» να χάνουν μία τεράστια ευκαιρία για να μπουν γερά στη μάχη της 4ης θέσης, που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» της επόμενης περιόδου.

Μετά το πρώτο 10λεπτο που η ΑΕΚ μπήκε πιο... φουριόζα στο ματς, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και προσπάθησε να χτυπήσει τους γηπεδούχους με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Στο 37΄ ο Καρλίτος κυνήγησε μια 40άρα μπαλιά στα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα κι ο Φώτης Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Προσπάθησε να αντιδράσει η Ένωση στα λεπτά που απέμεναν, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Διούδης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Αλμπάνη στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» που πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Από το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κλείστηκε γύρω από την περιοχή του Διούδη και η ΑΕΚ επέβαλε αφόρητη πίεση.

Απείλησε με σουτ του Βασιλαντωνόπουλου (49΄), Γαλανόπουλο (60΄) όμως ο γκολκίπερ των «πράσινων» δήλωσε «παρών». Η πολιορκία συνεχίστηκε με τους παίκτες του Χιμένεθ να έχουν κερδίσει μια... ντουζινά κόρνερ, όλα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Τελευταίο «χαρτί» του Χιμένεθ ήταν το 4-4-2 με την είσοδο του Κοσίδη στο ματς, μαζί με ακόμα έναν πρώην συμπαίκτη του στην Κ20 του συλλόγου, τον Θεοδόση Μαχαίρα.

Στο 84΄ ο Διούδης έσωσε ξανά τον Παναθηναϊκό στην ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Ενωση σε «ανοιχτό γήπεδο» καθώς όλες οι υπόλοιπες προήλθαν από «στημένες» φάσεις.

Στα έξι λεπτά καθυστερήσεις που κράτησε ο Ολλανδός διαιτητής η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης. Από σέντρα του Μαχαίρα από αριστερά, ο Γκαρσία «τρύπωσε» ανάμεσα στους αμυντικούς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. στο 90+2΄.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις