Πρόταση της European Super League στη Νάπολι

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 11:01
UPD:11:13
REUTERS/CIRO DE LUCA
A- A A+

Οι ιταλικές ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη European Super League (Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ) θα μπορούσαν να γίνουν τέσσερις.

Ούτε 48 ώρες μετά την ανακοίνωση για τη νέα διοργάνωση, μια άλλη εντυπωσιακή είδηση ​​ήρθε να «ταράξει» το ιταλικό ποδόσφαιρο: κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκπρόσωπος της JP Morgan ήρθε σε επαφή με τη Νάπολι για να την πείσει να ενταχθεί στο νέο πρότζεκτ, στο οποίο μέχρι στιγμής εμπλέκονται 12 ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Για το ενδεχόμενο είχε μιλήσει μερικές ώρες πριν ο πρόεδρος της νεοσύστατης Λίγκας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Η αξιοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει για 50 ομάδες, αλλά υπάρχουν σύλλογοι όπως η Ρόμα, Νάπολι και πολλοί άλλοι που δικαιούνται να συμμετάσχουν και θα μελετήσουμε τη φόρμουλα γιατί μπορούν να προκριθούν», είπε.

Για να διευκρινίσει εξαρχής πάντως πως τα χρήματα έρχονται από τα 15 ιδρυτικά μέλη: «Αυτά είναι που δημιουργούν το καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Δεν μπορώ να πω ποιος θα φτάσει, διαπραγματευόμαστε, αλλά τώρα θα κάνουμε ένα διάλειμμα για να εξηγήσουμε τις προθέσεις μας και ύστερα θα δούμε ποιος μπορεί να συμμετάσχει».

Τώρα άπαντες αναμένουν την απάντηση του προέδρου των «παρτενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος ήταν πάντα καινοτόμος όσον αφορά την πολιτική ποδοσφαίρου κι ένας από τους πρώτους που ζήτησε την έλευση της Super League τα τελευταία χρόνια. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις