Αγγλία: Σφόδρα αντίθετη στη νέα Λίγκα Premier League και οργανωμένοι οπαδοί

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 12:04
UPD:12:06
Action Images via Reuters/CARL RECINE
A- A A+

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, έστειλε επιστολές σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας που συμφωνούν με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας (European Super League) και τις κάλεσε να πάρουν άμεσα αποστάσεις, απειλώντας με βαρύτατες κυρώσεις σε διαφορετική περίπτωση.

«Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο», επισήμανε.

«Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί».

Εν τω μεταξύ, η κίνηση των «μεγάλων» ευρωπαϊκών ομάδων έχει ήδη προκαλέσει σφοδρή αντίδραση στις τάξεις των οργανωμένων φιλάθλων τους.

«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και σοκάρουν τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, όπως και των άλλων ομάδων. Μια κλειστή λίγκα επίλεκτων και πλούσιων κλαμπ είναι ενάντια σε όσα το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρεσβεύουν. Η προώθηση αυτών των προτάσεων χωρίς να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων και εν μέσω πανδημίας, όταν ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ενωμένος και όχι να φέρεται εγωιστικά, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση», είναι η θέση των οργανωμένων της Γιουνάιτεντ.

«Η απόσχιση από την UEFA θα αποτελεί προδοσία απέναντι σε όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας. Καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση να την αποσύρουν».

Ανάλογες είναι και οι πρώτες αντιδράσεις μεταξύ των οπαδών της Άρσεναλ, οι οποίο κάνουν λόγο για «θάνατο της ομάδας ως αθλητικό θεσμό».

Εκείνοι της Τότεναμ, από την πλευρά τους, χαρακτήρισαν την απόφαση της διοίκησης «καθοδηγούμενη από φιλαργυρία και ιδιοτέλεια που αντίκεινται στις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος».

Οι φίλοι της Τσέλσι, υπογράμμισαν ότι «βιώνουμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι μια απόφαση προς όφελος της τσέπης των πλουσίων, που δεν λαμβάνει υπόψη τους πιστούς φιλάθλους, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι ασυγχώρητο, αρκετά πια!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις