Η European Super League απειλεί τη FIFA με δικαστήρια

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:18
UPD:11:20
REUTERS/RUBEN SPRICH
A- A A+

Η θέση... πολέμου που πήραν αμέσως στην αναγγελία της «απόσχισης» 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIFA) και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (UEFA), φέρνει εξαρχής σε θέση άμυνας αυτές τις ομάδες.

Οι εμπνευστές της European Super League ενημέρωσαν τις δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για νομική προστασία στην προσπάθειά τους.

Στην επιστολή που απέστειλαν, μάλιστα, φτάνουν στην ουσία της υπόθεσης, αναφέροντας πως εξασφάλισαν χρηματοδότηση 4 δις ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο όμως δεν κατονομάζουν.

Το ειδησεοηραφικό πρακτορείο Associated Press δημοσίευσε μέρος της επιστολής αυτής, το ακόλουθο:

«Η επίσημη δήλωσή σας μας αναγκάζει να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε τους εαυτούς μας από μια τέτοια επιθετική αντίδραση, που όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την επιχορήγηση που έχουμε πάρει, αλλά θα είναι και παράνομη.

Γι' αυτό τον λόγο, η Super League Company έχει κάνει ήδη κινήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ίδρυση και λειτουργία της διοργάνωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλες οι λογικές και διαθέσιμες ενέργειες για να προστατευθούν η διοργάνωση και οι μέτοχοί τους, δεδομένης της ανεπανόρθωτης ζημιάς που θα έρθει αν για οποιονδήποτε λόγο μας στερηθεί το δικαίωμα να φτιάξουμε τη European Super League και να μοιραστούμε τα λεφτά από τη χορηγία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις