Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» τον Ολυμπιακό

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 21:25
UPD:21:40
INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με δύο γκολ του Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στους 54, αλλά έχει πλεονέκτημα) της Super League.

Με δεδομένο ότι έχει διαφορά +5 από τον Παναθηναϊκό, ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχει τον πρώτο λόγο για να βγει στην Ευρώπη.

Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των play off είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για το «τρίποντο» και τους φιλοξενούμενους να παίζουν για το γοήτρό τους, μετά την κατάκτηση του τίτλου από την περασμένη αγωνιστική.

Έχοντας σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο ο «Δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος με δύο γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (49' και 63΄) χάρισε τη δεύτερη νίκη στους γηπεδούχους στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται μετά από εκείνη της πρεμιέρας επί της ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

Η πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση στο ντέρμπι έγινε στο 8', όταν ο Μπρούμα με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στην αρχική του προσπάθεια ο επιθετικός του Ολυμπιακού γλίστρησε κι έχασε σημαντική ευκαιρία.

Στο 11' η κεφαλιά του Ελ Αραμπί βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, ενώ στο 15΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ ν΄ απειλήσει με το σουτ του Αουγκούστο να περνά λίγο άουτ.

Νέα ευκαιρία έχασαν οι Πειραιώτες στο 19΄, όταν μετά το λάθος του Σβαμπ, το σουτ του Μπρούμα «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 49' το πανέμορφο σουτ του Ζίβκοβιτς αιφνιδίασε τον Σα και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0.

Το γκολ «ανέβασε» ψυχολογικά τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία και στο 63΄ ουσιαστικά «τελείωσε» η αναμέτρηση. Πάλι ο Ζίβκοβιτς βγήκε... στην πλάτη της άμυνας (καθυστέρησε να τον βγάλει οφσάιντ ο Χολέμπας) κι αφού πέρασε τον Σα από πλάγια «έγραψε» το 2-0.

Οι αλλαγές που έκανε στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ στο 78', όταν ο Μασούρας βρέθηκε κοντά στην εστία του Πασχαλάκη, αλλά λίγο πριν το τελικό του σουτ ο Μπάμπα παρενέβη κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. 

Για τον Ολυμπιακό ήταν η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη της κανονικής περιόδου  από τον Παναθηναϊκό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις