Οι ΛΑ Λέικερς δεν θα μεταβούν στο Λευκό Οίκο, λόγω κορωνοϊού

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 10:23
UPD:10:28
USA TODAY Sports/Robert Hanashiro
A- A A+

Υπό κανονικές συνθήκες οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, ΛΑ Λέικερς, θα επισκέπτονταν τον Λευκό Οίκο στο ταξίδι τους για το ματς με την Ουάσινγκτον, αλλά αυτό σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα δεν θα συμβεί.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές επί του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε και πάλι τις πόρτες του Λευκού Οίκου στις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο στα ομαδικά αθλήματα, μετά από 4 χρόνια.

Οι Λέικερς ωστόσο δεν θα κάνουν τη συγκεκριμένη επίσκεψη, όχι γιατί δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, αλλά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το έγκυρο ESPN, το πρωτόκολλο που υπάρχει και το πιεσμένο πρόγραμμα του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, οι οποίοι θα βρεθούν στην πρωτεύουσα για τον αγώνα με τους Γουίζαρντς το διάστημα 27-29 Απριλίου.

Δεν αποκλείεται αυτή η συνάντηση να γίνει μελλοντικά, αρκεί νωρίτερα να έχουν χαλαρώσει λίγο τα μέτρα.

Η τελευταία ομάδα του ΝΒΑ που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο ήταν οι Καβαλίερς, οι οποίοι το 2016 είχαν επισκεφτεί τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όμως, άλλαξε από τότε τα δεδομένα, με τους ΝΒΑερς, προεξεχόντων των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, να έρχονται σε ανοιχτή κόντρα με τον προηγούμενο πλανητάρχη.

Ως εκ τούτου επί θητείας Τραμπ καμία πρωταθλήτρια ομάδα του ΝΒΑ δεν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, με το Γκόλντεν Στέιτ να κάνει την αρχή το 2017.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις