Στον τελικό Κυπέλλου η Τσέλσι

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 21:41
UPD:21:47
Pool via REUTERS/ADAM DAVY
A- A A+

Πιστή στο ραντεβού της με τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας έμεινε η Τσέλσι, η οποία νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι και για 4η συνεχόμενη χρονιά και 15η στην ιστορία της έγινε η πρώτη φιναλίστ του καταληκτικού αγώνα της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο Νησί.

Όπως το είχε προβλέψει ακριβώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είχε τονίσει πρόσφατα πως είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει η ομάδα του και τους τέσσερις τίτλους που διεκδικούσε. Έμεινε εκτός από το Κύπελλο και, πλέον, μπροστά της έχει άλλους τρεις, το League Cup, όπου έχει προκριθεί στον τελικό με την Τότεναμ, το πρωτάθλημα στην Premier League που σχεδόν έχει κατακτήσει, ενώ συμμετέχει και στους ημιτελικούς του Champions League, με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ από την πλευρά της δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση την φορμαρισμένη αντίπαλό της. Ήταν καλύτερη και πιο επικίνδυνη έως το 55ο λεπτό, οπότε ο Ζίγιες εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Βέρνερ και πέτυχε το γκολ που έστειλε τους Λονδρέζους στον τελικό.

Μετά το εις βάρος της σκορ, η Σίτι ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε, αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Ντε Μπρόινε (αποχώρησε στο 48΄ με πρόβλημα στον αστράγαλο) της στέρησε τον βασικό πόλο δημιουργίας.

Το απελπιστικά άστοχο σουτ του Στέρλινγκ από το ύψος του πέναλτι στο 84΄ ήταν η μοναδική φορά που η ομάδα του Μάντσεστερ πλησίασε την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος.

Ο τελικός της 15ης Μαϊου, απέναντι στο νικητή του αυριανού (18/04) δεύτερου ημιτελικού, Λέστερ-Σαουθάμπτον, θα είναι ο τέταρτος στα τελευταία πέντε χρόνια για την Τσέλσι και 15ος στην ιστορία της.

Πλέον οι «μπλε» αφήνουν πίσω τους στη σχετική λίστα τη Λίβερπουλ και είναι μόνοι τρίτοι σε συμμετοχές σε τελικούς, πίσω από τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις