Οριστικό: Φεύγει το καλοκαίρι από την Μπάγερν ο Φλικ

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 19:32
UPD:19:36
Pool via REUTERS/ANDREAS GEBERT
A- A A+

 

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου, ενώ ακόμη απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου στην Bundesliga.

Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη των Βαυαρών επί της Βόλφσμπουργκ με 3-2, χάρις στην οποία οι Βαυαροί κλείδωσαν (ουσιαστικά) τον τίτλο στο γερμανικό πρωτάθλημα, ο προπονητής τους, Χάνσι Φλικ, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο.

Παρότι το συμβόλαιό του έχει ανανεωθεί έως το 2024, ο 56χρονος τεχνικός έκανε γνωστή την απόφασή του να τερματιστεί πρόωρα η συνεργασία του με το σύλλογο, μετά τη διαφωνία που είχε σε ζητήματα μεταγραφών κι ανανεώσεων με τον τεχνικό διευθυντή της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιζιτς.

Ο Φλικ ανέλαβε τα ηνία της Μπάγερν στα μέσα της περσινής σεζόν και την οδήγησε στην κατάκτηση έξι τίτλων (πρωτάθλημα, κύπελλο, Super Cup Γερμανίας, Champions League, Super Cup Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, ωστόσο, οι διαφορές του με τον Σαλιχάμιζιτς δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει.

«Το ανακοίνωσα στην ομάδα, θέλω να τερματίσω το συμβόλαιό μου στο τέλος της περιόδου», αρκέστηκε να δηλώσει  μετά το ματς με τους «Λύκους». Ο Φλικ υπήρξε επί σειρά ετών βοηθός του Γιοακίμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας και θεωρείται ως ο επικρατέστερος να τον διαδεχθεί μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του στο «τιμόνι» των Βαυαρών, τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούν δεδομένη την πρόσληψη του νυν προπονητή της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις