Μ.Λιάπης: «Ο καθένας να περιορίσει εθελοντικά τη χρήση του Ι.Χ»

Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Κόψε το αυτοκίνητο»
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 12:39
A- A A+

Την έναρξη της εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Τραμ με τίτλο «Κόψε το αυτοκίνητο», κήρυξε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

Η εκστρατεία, η οποία περιλαμβάνει σειρά δράσεων όπως εκδηλώσεις για το περιβάλλον, διαγωνισμούς, διαδικτυακή επικοινωνία κ.α., ξεκίνησε από τη στάση «Αγία Φωτεινή», στη Νέα Σμύρνη, όπου οι επιβάτες του Τραμ και οι διερχόμενοι πεζοί είχαν την ευκαιρία να «κόψουν» ένα χάρτινο αυτοκίνητο και να κερδίσουν δωρεάν μετακινήσεις με το Τραμ.

Στο μήνυμα του ο κ. Λιάπης τόνισε: «Γιορτάζουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεκινώντας μια μεγάλη εκστρατεία για τον περιορισμό του ΙΧ στην πόλη. Για να "κόψουμε το αυτοκίνητο", χρησιμοποιώντας το Τραμ και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με την εφαρμογή του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αθήνας και πλέον έχει εξασφαλίσει στους επιβάτες πιο γρήγορη, αξιόπιστη, οικονομική και κυρίως φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει σε μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των Ι.Χ. στην πόλη, ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε ένα τέτοιο θέμα. Όπως ξέρετε, εγώ είμαι εναντίον κάθε περιοριστικού μέτρου, με επιβολή. Αυτό που ζητάω, είναι ο καθένας να περιορίσει εθελοντικά τη χρήση του Ι.Χ., για "ψύλλου πήδημα"».

Ο κ.Λιάπης αναφέρθηκε και στην πορεία λειτουργίας του Τραμ, επισημαίνοντας ότι «η επιβατική κίνηση φτάνει αυτή την περίοδο τις 60.000 ημερησίως και αυξάνεται ακόμη περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες». Παράλληλα όμως, σημείωσε, το Τραμ επεκτείνεται. «Τα έργα επέκτασης στη Βούλα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο και μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, η γραμμή αναμένεται να δοθεί στο επιβατικό κοινό τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θέλουμε το Τραμ να αποτελέσει ένα συγκοινωνιακό δίκτυο κορμού καλύπτοντας τις νότιες περιοχές της Αθήνας και στη συνέχεια τον Πειραιά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή