Ρουσόπουλος για τη θητεία του προέδρου της ΕΡΤ

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 15:14
A- A A+

«Στις 17 Ιουνίου λήγει η θητεία του δ.σ. της ΕΡΤ. Υπάρχουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και σήμερα περνά ο πρόεδρος της ΕΡΤ από την ακρόαση του ΕΣΡ ώστε να οριστεί ως αναπληρωτής πρόεδρος και να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προκήρυξης για τη νέα θέση, δοθέντος ότι η θητεία του Προέδρου έληγε στο κλείσιμο της θητείας του προηγούμενου προέδρου. Έχω δώσει, επίσης, εντολή να επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις του τελευταίου δίμηνου και να ληφθούν νέες αποφάσεις από το δ.σ.».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με την παρατήρηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχου Χυτήρη πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ «βρίσκεται παρανόμως στη θέση του από τον Απρίλιο 2007, που έληξε η θητεία του».

Αναφορικά, εξάλλου, με την αγωγή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κατά της εφημερίδας «Παρόν», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρατήρησε ότι «δεν χρειάζεται πολιτική κάλυψη για να ασκήσει ένας πολίτης τα νόμιμα δικαιώματά του. Όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς