Την αναγνώριση «μακεδονικών» διαβατηρίων προωθεί η Ε.Ε.

Προϋποθέσεις αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ από τα κράτη - μέλη
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 15:58
A- A A+

Με συντριπτική πλειοψηφία (58 ψήφοι υπέρ,έναντι μόλις 4 κατά) υπερψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, το κείμενο έκθεσης του Ολλανδού ευρωβουλευτή κ. Μέγερ (ανήκει στο κόμμα της Ενιαίας Αριστεράς) για την ΠΓΔΜ.

Η έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ, την οποία κατεψήφισαν μόνο οι τέσσερις έλληνες ευρωβουλευτές - μέλη της εν λόγω Επιτροπής (Μπεγλίτης ΠΑΣΟΚ, Παφίλης ΚΚΕ, Καρατζαφέρης ΛΑ.Ο.Σ. και Δημητρακόπουλος ΝΔ), προωθεί την πλήρη αναγνώριση των λεγόμενων «μακεδονικών» διαβατηρίων.

Ουσιαστικά, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σε δηλώσεις του στον Alpha 989, «ζητεί από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγνωριστούν τα μακεδονικά διαβατήρια. Αυτό, επισήμανε, «δημιουργεί μια κατάσταση όχι απλά έμμεσης αναγνώρισης συνταγματικής ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά άμεσης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης πρόκειται για μία έκθεση που αποτελεί ένα αρνητικό προηγούμενο, και για την τελική απόφαση στην Ολομέλεια του Ιουλίου, αλλά και γενικότερα ένα αρνητικό προηγούμενο για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τη γειτονική χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή