Τόκιο 2020: Χωρίς σημαία, αλλά με τα χρώματά της οι εμφανίσεις των Ρώσων αθλητών

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 20:48
UPD:20:49
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Η Ρωσία θα στερηθεί τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά ως προς τα υπόλοιπα η αντιπροσωπεία των αθλητών/τριών της θα έχει τη γεύση και το χρώμα της χώρας.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε το ορόσημο των 100 ημερών πριν από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων (Τετάρτη 14/05), προκειμένου να παρουσιάσει τις επίσημες εμφανίσεις της αντιπροσωπείας της.

Λόγω του αποκλεισμού από το Ολυμπιακό κίνημα για 2 χρόνια, που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, η σημαία της χώρας απουσιάζει αλλά τα χρώματα δεν διαφέρουν από προηγούμενες διοργανώσεις.

Η επίσημη παρουσίαση της ενδυμασίας των αθλητών/τριών της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με τους πρωταγωνιστές να φορούν τα μπουφάν, μπλουζάκια πόλο και μαγιό με την τριχρωμία να κυριαρχεί στα χρώματα της ρωσικής σημαίας.

Οι όποιες αντιδράσεις στους... κόλπους της ΔΟΕ ξεπεράστηκαν, καθώς το Ολυμπιακό Σώμα δεν είχε πραγματικά άλλη επιλογή από το να επικυρώσει την ιδέα.

«Οι στολές της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συμμορφώνονται με τις καθιερωμένες και δημοσιευμένες οδηγίες», ανέφερε στη δήλωσή της η ΔΟΕ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις