«Δαιμονισμένος»... Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 19:03
UPD:19:06
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Με μία ακόμη εξωπραγματική εμφάνιση ο Ράφαελ Ναδάλ διέλυσε με 2-0 (6-1, 6-1) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε... δια περιπάτου στους «8» του Monte Carlo Masters.

Ο Ισπανός απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά γιατί αποκαλείται «βασιλιάς στο χώμα». Λίγη ώρα μετά την «βόμβα» του Έβανς επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ισπανός μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα για να «καθαρίσει» από νωρίς και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Πλέον, μετά και τον αποκλεισμό-σοκ του «Νολε», ο 34χρονος νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μπορεί να βλέπει τα πράγματα ακόμη... πιο απλά για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά για να φτάσει στην επιβλητική νίκη επί του Βούλγαρου πρώην Top 10 και, πλέον, περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στους «8», που θα είναι ένας εκ των Ρούμπλεφ ή, Μπαουτίστα Αγκουτ.

Η απουσία του από το Australian Open φαίνεται ότι του έκανε καλό, καθώς στους πρώτους του αγώνες στο χώμα δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη, όντας πανέτοιμος για μια ακόμη κυρίαρχη σεζόν στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Έχασε μόνο 8 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ δεν χρειάστηκε να βγάλει παραπάνω από 5 winners για να φτάσει στη νίκη, σημειώνοντας πέντε breaks σε συνολικά εννιά προσπάθειες.

Σε περίπτωση που ο Ναδάλ κατακτήσει το τουρνουά στο διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μονακό θα φτάσει τα 12 τρόπαια στο Πριγκιπάτο και ταυτόχρονα θα επιστρέψει στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται ο Ρώσος, Ντανίλ Μεντβέντεβ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις