Βίντεο-Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, πέτρες, χημικά και τραυματίες στη λήξη φοιτητικής πορείας

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 15:50
UPD:17:38
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Σκηνικό έντασης νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, στη λήξη της φοιτητικής πορείας, στο Συντριβάνι, απέναντι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στις τρεις το μεσημέρι, όταν ομάδα διαδηλωτών,περίπου 50 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέταξε πέτρες, μπουκάλια, πυροτεχνήματα και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς και εκείνοι τους απώθησαν με οβίδες κρότου - λάμψης και καπνογόνα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μια μολότοφ έπεσε κοντά σε διαδηλωτή, την ώρα που αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον ακινητοποιήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι από τις φλόγες. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικ.ο βίντεο, οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Ο διαδηλωτής αυτός συνελήφθη για ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια.

Κατά τη σύλληψή του υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.  

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και επί της Εγνατίας, καθώς άτομα με κουκούλες και μάσκες έφραξαν με κάδους απορριμμάτων το ένα ρεύμα του δρόμου έξω από τα πανεπιστήμια κι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, από το προαύλιο της Θεολογικής σχολής. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και άλλα υπέστησαν φθορές.

Αυτή την ώρα ένταση υπάρχει στο ίδιο σημείο, με τα άτομα να συνεχίζουν τον πετροπόλεμο προς τους αστυνομικούς, ενώ η Εγνατία έξω από τα πανεπιστήμια παραμένει και στα δύο ρεύματα κλειστή.

Η πορεία ξεκίνησε στη μία από το άγαλμα του Βενιζέλου, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τις ανώτατες σχολές, κι ολοκληρώθηκε έξω από το κτήριο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή