Κατηγορίες για Ιμπραΐμοβιτς περί παραβίασης των κανόνων στοιχηματισμού

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 15:28
UPD:15:30
REUTERS/Jennifer Lorenzini
A- A A+

Ιδιαίτερα ταραχώδης είναι η περίοδος που διανύει αυτό το διάστημα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μετά τη διαφωνία με τον διαιτητή Μαρέσκα (που οδήγησε στην αποβολή του στον αγώνα με την Πάρμα) και μετά την «κίτρινη κάρτα» για τη συνάντηση σε εστιατόριο της «κόκκινης ζώνης» του Μιλάνου, ένα άλλο πιθανό σοκ φτάνει από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet αποκάλυψε ότι ο «Ίμπρα» παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της FIFA και της UEFA ως συνιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών στοιχημάτων Bethard.com, με έδρα τη Μάλτα.

Τα δύο κορυφαία όργανα των FIFA και UEFA δεν επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς τους να έχουν οικονομικά συμφέροντα σε εταιρείες αυτού του είδους.

Το γεγονός ότι ο Ιμπραΐμοβιτς κατέχει μετοχές στη Bethard επιβεβαιώθηκε στη σουηδική εφημερίδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Έρικ Σκαρπ.

Περαιτέρω έλεγχοι δείχνουν ότι η εταιρεία Unknown AB του «Ίμπρα» κατέχει περίπου το 10% των μετοχών της Gameday Group PLC, η οποία με τη σειρά της είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard.

Λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες της FIFA και της UEFA, στο στόχαστρο ενδέχεται να μπουν οι αγώνες των προκριματικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με την Εθνική Σουηδίας στους οποίους συμμετείχε πρόσφατα ο ποδοσφαιριστής, καθώς και οι αγώνες του Europa League (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών) της Μίλαν.

Εάν επιβεβαιωθεί το αδίκημα, ο «Ίμπρα» κινδυνεύει - σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA - από πρόστιμο περίπου εκατό χιλιάδων ευρώ έως την πιθανή αποβολή απ΄ όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, για έως και τρία χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις