Τηλεκοντρόλ τηλεόρασης που του μιλάς και αυτό σε ακούει

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 14:30
Lancaster University

Ο τηλεθεατής δεν θα χρειάζεται πλέον να κρατά τηλεκοντρόλ στα χέρια του απλά θα του μιλάει και αυτό θα εκτελεί τις εντολές του

A- A A+

 Αμερικανική εταιρεία ρίχνει στην αγορά ένα τηλεκοντρόλ που λειτουργεί με φωνητικές εντολές Την εποχή των ασπρόμαυρων τηλεοράσεων οι τηλεθεατές σκέφτονταν ότι πολύ θα ήθελαν να υπήρχε ένας τρόπος για να αλλάζουν τα κανάλια και να αυξομειώνουν την ένταση της φωνής χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από την πολυθρόνα ή τον καναπέ.

Με την έλευση των νεότερης γενιάς τηλεοράσεων κατέφτασαν και τα τηλεκοντρόλ που ικανοποίησαν αυτό το αίτημα των τηλεθεατών. Στην εποχή των δεκάδων καναλιών συμβατικών, δορυφορικών, καλωδιακών και συνδρομητικών των υπηρεσιών streaming αλλά και των πολλών άλλων υπηρεσιών που παρέχει μια τηλεόραση οι τηλεθεατές θέλουν πλέον να έχουν ταχύτερη και αμεσότερη επαφή με τις συσκευές τους.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Roku ανακοίνωσε ότι θα ρίξει άμεσα στην αγορά ένα τηλεκοντρόλ το οποίο θα δέχεται τις φωνητικές εντολές του χρήστη του. Το Voice Remote Pro κοστίζει 30 δολάρια και ο χρήστης του μπορεί να του δίνει φωνητικές εντολές ακόμη και αν το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από αυτόν.

Ο χρήστης θα μπορεί με τις φωνητικές εντολές να πραγματοποιεί όχι μόνο τις βασικές λειτουργίες (αλλαγή καναλιών, ρύθμιση έντασης φωνής κ.α.) αλλά σε περίπτωση που διαθέτει smart TV να κατεβάζει με αυτόν τον τρόπο διάφορες εφαρμογές στην συσκευή του. To τηλεκοντρόλ διαθέτει και υποδοχή για ακουστικά για την περίπτωση που θέλει κάποιος να δει τηλεόραση χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους μέσα στο σπίτι.

Επίσης αν ο χρήστης δεν μπορεί να εντοπίσει το τηλεκοντρόλ δεν θα χάνει χρόνο αναζητώντας το αλλά απλά θα του ζητά να εμφανιστεί και αυτό θα αρχίσει να εκπέμπει έναν ήχο για να το εντοπίσει. Το τηλεκοντρόλ προς το παρόν λειτουργεί μόνο στις τηλεοράσεις και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές της κατασκευάστριας εταιρείας αλλά η τεχνολογία φωνητικών εντολών για τηλεκοντρόλ είναι πλέον μια πραγματικότητα και αναμένεται σύντομα να την χρησιμοποιήσουν οι περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν τηλεοράσεις.

Προτεινόμενα για εσάς