Φάρμακο αντισωμάτων υπόσχεται μείωση κατά 70% σε θανάτους και νοσηλεία

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 21:13
UPD:21:21
REUTERS/Brendan McDermid
A- A A+

Με ένα φάρμακο αντισωμάτων υπόσχεται η εταιρεία REGENERON από τις ΗΠΑ να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση του κορονοϊού, συμβάλλοντας στη μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών

Όπως είπε ο ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Κυρατσούς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το συγκεκριμένο φάρμακο μετά από ένα διάστημα μηνών, έφτασε στη φάση 3 και σύντομα αναμένεται η έγκρισή του από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ. Το σκεύασμα έχει χορηγηθεί σε όσους έχουν νοσήσει από COVID-19 και μετά από δοκιμές σε χιλιάδες ασθενείς, τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση κατά 70% στους θανάτους και στη νοσηλεία στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει πως το φάρμακο είναι περισσότερο αποτελεσματικό όταν χορηγείται από τις πρώτες κιόλας ημέρες μόλις βρεθεί κάποιος θετικός στον ιό. Επίσης, αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο στον περιορισμό της ενδοοικογενεικής διασποράς. «Βάζουμε ένα φρένο στη μετάδοση του ιού σε ένα περιβάλλον που έχει υψηλό ρίσκο μετάδοσης», προσέθεσε στη συνέντευξή του ο κ. Κυρατσούς.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή