Κλοπ: «Κλειδί στη ρεβάνς με την Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η άμυνά μας»

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 16:40
UPD:16:42
Pool via REUTERS/ADAM DAVY
A- A A+

Τρία «αγκάθια» βλέπει μπροστά του ο Γιούργκεν Κλοπ που θα πρέπει ν΄ αποφύγει η Λίβερπουλ για να έχει τύχη στην αυριανή (14/04)  ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 3-1 υπέρ της «Βασίλισσας» την περασμένη Τρίτη στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» σαφώς ξκαι της δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. 

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τους «κόκκινους» να ελπίζουν στην ανατροπή, όπως έχουν κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν μέσα στο «Άνφιλντ».

Η απουσία του κόσμου είναι ένα από τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η Λίβερπουλ, όπως παραδέχθηκε ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ: «Όταν έχεις ηττηθεί με 3-1 στο πρώτο ματς μοιάζεις να είσαι ήδη εκτός. Άρα από αυτό και μόνο δεν έχουμε πολλά να χάσουμε. Το αποτέλεσμα στην Μαδρίτη έδειξε πως ήταν καλύτεροι από εμάς αλλά ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα μόνοι μας. Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και το ότι δεν θα έχουμε κόσμο στο πλευρό μας είναι ένα επιπλέον ντεζαβαντάζ.

Το αποτέλεσμα στην Μαδρίτη είναι ένα πρόβλημα, η ποιότητα του αντιπάλου είναι άλλο και το άδειο γήπεδο είναι και αυτό ένα ακόμη», παραδέχθηκε ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (13/4), και συνέχισε:

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι εφικτά, αυτό το γνωρίζουμε. Μιλάμε για αποτελέσματα αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η εμφάνιση. Είναι σημαντικό να παίξουμε άμυνα στο υψηλότερο επίπεδο ελέω της ικανότητας των παικτών της Ρεάλ.

Μετά από εμάς η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα και είναι προφανές πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θέλουμε γκολ αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε την άμυνα γιατί θα τιμωρηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε ακόμη: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα στον κόσμο που να μπορεί να παίξει με την Ρεάλ και να μην της επιτρέψει να φτιάξει ευκαιρίες. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης, το πρώτο τους γκολ ήταν μεγαλοφυές ενώ δεν αμυνθήκαμε καλά στα άλλα δύο.

Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να αμυνθούμε και έπειτα να δημιουργήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε στο 100% της απόδοσής μας για να έχουμε την ευκαιρία. Είναι εφικτό, οπότε ας το προσπαθήσουμ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις