Σκόπια: Προετοιμασίες ενόψει τριών κρίσιμων ημερομηνιών για την ευρωπαϊκή τους προοπτική

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 17:31
A- A A+

«Ολες οι Βαλκανικές χώρες πρέπει να καταστούν μέλη της Ε.Ε. Η Κροατία είναι έτοιμη για αυτό και η ΠΓΔΜ βαδίζει πολύ καλά, προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η πρόοδος στα πολιτικά κριτήρια είναι από τα σημαντικά θέματα, ώστε να υπάρξει τον Νοέμβριο, θετική έκθεση της Ε.Ε. και η χώρα να λάβει ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις, όπως υπογράμμισε, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στα Σκόπια, η αναπληρωτής Πρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Γκαμπριέλα Κόνεβσκα Τράϊκοβσκα.

Η κ. Τράϊκοβσκα, ανήγγειλε, ότι η κυβέρνηση στη σημερινή της συνεδρίαση θα συζητήσει θέματα που συνδέονται με την Ε.Ε., αλλά και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη σύσκεψη με την Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου. Προβλέπεται ότι η σύσκεψη αυτή, θα επιδράσει στην τελική έκθεση της Ε.Ε. για την ΠΓΔΜ, που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο. Παράλληλα, η κυβέρνηση των Σκοπίων εργάζεται ενεργά πάνω στην έκθεση, η οποία πρέπει να υποβληθεί στις Βρυξέλλες, μέχρι τις 15 Ιουλίου και αφορά στα επιτεύγματα των τελευταίων μηνών, σε ορισμένους τομείς. Στη συνεδρίαση θα γίνει λόγος και για το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων, το οποίο βρίσκεται σε τελική φάση και αποτελεί κοινό έγγραφο του Σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών Yποθέσεων και της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Ζητημάτων.

ΠΗΓΉ: "ΡΑΔΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - ΣΚΟΠΙΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή