Συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 17:35
A- A A+

Τα προβλήματα λειτουργίας και χρηματοδότησης των νοσοκομείων, της έλλειψης προσωπικού και τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, έθεσε το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά) κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠό την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε για τις βασικές Προγραμματικές θέσεις του Κινήματος για την Υγεία και συγκεκριμένα:

1) Για την δέσμευση αύξησης της χρηματοδότησης του ΕΣΥ κατά 1% του ΑΕΠ.

2) Για τον στόχο της μείωσης της ιδιωτικής δαπάνης για την Υγεία στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό.

3) Την πρόσληψη 3000 ατόμων κάθε χρόνο, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, ώστε να καλυφθούν όλα τα σημερινά κενά στο ΕΣΥ εντός 5ετίας.

4) Την εξασφάλιση 24ωρης κάλυψης σ’ όλο τον πληθυσμό με την λειτουργία του νέου συστήματος ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

5) Για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία στα θέματα διοίκησης, χρηματοδότησης, προμηθειών, και την επιβολή της αξιοκρατίας στις κρίσεις των ιατρών και τις προσλήψεις προσωπικού.

6) Για την πολιτική προσωπικού και συγκεκριμένα την εφαρμογή νέου μισθολογίου στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, εφαρμογή νέου ωραρίου των ιατρών με προσλήψεις και αναπροσαρμογή των εφημεριών και την αναδιοργάνωση της διαδικασίας χορήγησης ειδικότητας στους ιατρούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή