Εξαγορά- «μαμούθ» στην τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί η Microsoft αποκτά τη Nuance

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 19:00
REUTERS/Mike Segar
A- A A+

H Microsoft και η Nuance Communications ανακοίνωσαν τη Δευτέρα συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας η Microsoft εξαγοράζει τη Nuance, σε μια μια συναλλαγή το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 19,7 δισ. δολάρια (περιλαμβανομένου του χρέους της Nuance).

Η εξαγορά αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Microsoft, μετά την εξαγορά του LinkedIn το 2016. Σύμφωνα με τον εταιρικό κολοσσό, στόχος είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων της στον τομέα του λογισμικού και της τεχνητής νοημοσύνης για εταιρείες του χώρου της υγείας.

Η Nuance είναι ευρύτερα γνωστή για το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης Siri της Apple, και η εξαγορά της εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των εξελίξεων που φαίνονται να ακολουθούν την πανδημία- με την άνοδο των υπηρεσιών «telehealth» και επαφών με γιατρό εξ αποστάσεως.

«Η Nuance παρέχει το στρώμα ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) στο σημειο παροχής της υγειονομικής φροντίδας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα. «Η ΑΙ είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα της τεχνολογίας, και η υγειονομική φροντίδα είναι η πιο επείγουσα εφαρμογή της» πρόσθεσε.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος.

Η Nuance, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, είχε ιδρυθεί το 1992 και απασχολεί πάνω από 1.600 άτομα ανά τον κόσμο, ενώ είναι ενεργή σε 28 χώρες. Είναι γνωστή ως πρωτοπόρος στην αναγνώριση φωνής και έχει εστιάσει στην παροχή λογισμικού στη βιομηχανία της υγείας- όπως πχ λογισμικό που βοηθά στην αυτοματοποίηση των ακτινολογικών εξετάσεων.

Στις ΗΠΑ περίπου το 80% των αμερικανικών νοσοκομείων είναι ήδη πελάτες της Nuance, και η εξαγορά της θα επεκτείνει κατά πολύ τις δυνατότητες της Microsoft στην εν λόγω αγορά.

Πέρα από την υγεία, η Nuance δραστηριοποιείται σε τομείς όπως το customer engagement, οι virtual assistants, τα βιομετρικά κ.α.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Microsoft εξαγόρασε και τη ZeniMax Media, ενώ είχε γίνει γνωστό πως ήταν σε συζητήσεις για την εξαγορά του Discord.

Προτεινόμενα για εσάς