ΚΚΕ: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να μην αρκεστούν στο αίτημα της τιμωρίας των ενόχων για τα ομόλογα

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 17:46
A- A A+

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αρκεστούν σήμερα μόνο στο αίτημα της διαλεύκανσης και τιμωρίας των ενόχων για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αλλά να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν να σταματήσει το τζογάρισμα, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα, να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή και το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής που θα διερευνήσει και θα αποδώσει κατηγορίες για την υπόθεση των ομολόγων.

Ωστοσο, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «ακόμα κι αν αυτή η έρευνα προχωρήσει ως το τέλος, ακόμα κι αν βρεθούν οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου σκανδάλου, αυτοί που χρηματίστηκαν, και οδηγηθούν στη φυλακή, ο μεγάλος ένοχος που οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία στην λεηλασία και στην κλοπή τους, θα μείνει συνειδητά στο απυρόβλητο». «Η κλοπή των ταμείων θα συνεχίζεται αμείωτη, όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική και όσο τα αποθεματικά των ταμείων οδηγούνται στον τζόγο του χρηματιστηρίου και των τραπεζιτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή