Premier League: Στοπ στον ρατσισμό με κλείσιμο των social media

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 09:08
UPD:09:12
Pool via REUTERS/MICHAEL REGAN
A- A A+

Όλο και περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο του κλεισίματος όλων των social media από την Premier League για μία εβδομάδα!

Το κατά πολλούς κορυφαίο και πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ρατσιστικής συμπεριφοράς μέσω του διαδικτύου και οι αγγλικοί σύλλογοι σκέφτονται όλο και πιο σοβαρά το κλείσιμο όλων των social media για ένα επτάημερο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πουν το δικό τους; «όχι» στον ρατσισμό.

Τα περιστατικά που συνέβησαν μετά την 30ή αγωνιστική οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήδη η απόφαση αυτή έχει παρθεί και ανακοινωθεί από δύο ομάδες της Championship (Σουόνσι και Μπέρμιγχαμ) καθώς και από την πρωταθλήτρια Σκωτίας, Ρέιντζερς.

Τα θύματα μιας σειράς ρατσιστικών αναρτήσεων αφορούν τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό της Τότεναμ, Σον, αλλά και τον πρόεδρο της ομάdας, Ντάνιελ Λέβι. Ο παίκτης δέχτηκε ρατσιστική επίθεση σε Twitter και στο Instagram μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΟΙ «πετεινοι» με ανακοίνωση που εξέδωσαν στα social media υπερασπίστηκαν τον Σον: «Μια άλλη μέρα με άλλες αηδιαστικές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των παικτών μας. Θα συμβουλευτούμε την Premier League για να αξιολογήσουμε την ιδέα λήψης ισχυρότερων αποφάσεων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.»

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Λίβι, ο οποίος στο ίδιο κοινωνικό μέρο δέχθηκε αντισημιτικές προσβολές, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να επισημαίνει: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αντισταθούμε βάζοντας φραγμό στους ρατσιστές. Το σωστό μονοπάτι είναι αυτό που υποδεικνύουν οι Σουόνσι, Μπέρμιγχαμ και Ρέιντζερς: να κλείσουν τα social media για κάποιο χρονικό διάστημα».

Ένας από τους πρώτους, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, που έλαβε μια τέτοια απόφαση σε ατομικό επίπεδο, ήταν ο Γάλλος πρώην επιθετικός, Τιερί Ανρί, που μπλόκαρε επ' αόριστον τους λογαριασμούς του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις