Μπάσκετ: Πέμπτος στην κανονική περίοδο ο ΠΑΟΚ

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 22:21
UPD:22:28
INTIME SPORTS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Την πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στην Πυλαία του Περιστερίου με 85-66 για την 21η αγωνιστική της Basket League. Αυτή ήταν η έκτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στα επτά τελευταία του παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά το Περιστέρι, μετά από την ήττα του, θα μπει στα πλέι οφ από την έκτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας άνετα στη 12η φετινή τους νίκη που σημαίνει πως θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο με θετικό πρόσημο.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την πέμπτη θέση, ωστόσο για να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα απαιτείται συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Την πέμπτη διαδοχική νίκη και όγδοη στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις του, πανηγύρισε ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας νίκησε στην έδρα του με 82-68 το Μεσολόγγι κι άφησε τους νεοφώτιστους στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Μεσολογγίου μετά και από τη νίκη της Λάρισας θα ολοκληρώσει την παρθενική του συμμετοχή στη Λίγκα, στην τελευταία θέση, εκείνη που οδηγεί στην Α2, καθώς μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία με τους Θεσσαλούς στην τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά ο Προμηθέας έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην τετράδα ενώ «χρωστά» δύο ακόμα παιχνίδια, στην έδρα του, με την ΑΕΚ (14/4) και τον Παναθηναϊκό (24/4) για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ.

Η Λάρισα θα είναι παρούσα στη Basket League και την επόμενη σεζόν. Παρότι έβλεπε την πλάτη του Ηρακλή για 35 λεπτά και βρέθηκε πίσω ακόμη και με 13 πόντους, κατάφερε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν με 80-76 και που σε συνδυασμό με την ήττα του Μεσολογγίου στην Πάτρα, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Ηρακλής βρέθηκε στο +12 στο 25' όμως στα υπόλοιπα 15 λεπτά, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έκανε επιμέρους σκορ 41-25, καθοδηγούμενη από τον Μπράντον Ρας που είχε 23 πόντους με 6/12 τρίποντα, αλλά και τους Ουέσλι-Λαμάρ Ουόσπαν που είχε 15 πόντους, 8 ασίστ και τον Κώστα Παπαδάκη με 12 πόντους και 6 ασίστ, αλλά πάνω από όλα το τρίποντο που έκανε το 75-72 στα 48΄΄.

Για τον Ηρακλή, που έχασε την ευκαιρία να κάνει το βήμα προς τα πλέι οφ, ο Ντέιβιντ Ίμπανκς είχε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, 18 πόντους είχε και ο Ολιβιέρ Χάνλαν ενώ 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα είχε ο Τζος Χάγκινς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις