Μεγάλες νίκες για Κολοσσό Ρόδου και Άρη

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 20:27
A- A A+

Τη νίκη με 79-72 απέναντι στην ΑΕΚ πανηγύρισε ο Κολοσσός στη Ρόδο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Basket League. Η ομάδα της Ρόδου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-13, εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία κι έκανε άλμα για την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα κι έχασε έδαφος στη μάχη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Η «Ένωση» έχει πλέον ρεκόρ 15-5 και έχει μπροστά της το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ως γηπεδούχος.

Ο Γκλιν Γουότσον με 25 πόντους και ο Κερέμ Καντέρ με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, που πήραν πολύτιμες βοήθειες από τους Θοδωρή Ζάρα (13 πόντοι) και Βασίλη Ξανθόπουλο (7 πόντοι, 7 ασίστ).

Για την ΑΕΚ, ο Ντάριλ Μέικον τελείωσε με 22 πόντους και ο Κιθ Λάνγκφορντ έβαλε 20.

Με πρωταγωνιστή τον Όμηρο Νετζήπογλου και κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε στο Αλεξάνδρειο του Ιωνικού 74-62 κι έφτασε τις 7 νίκες, αριθμός που του εξασφαλίζει την παραμονή και του δίνει ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο 19χρονος Νετζήπογλου ήταν το πρόσωπο του αγώνα και πρώτος σκόρερ του. Πέτυχε 22 πόντους με 6/9 δίποντα και 2/3 τρίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ σε 29:18 λεπτά συμμετοχής.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε, επίσης, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους με 4/5 δίποντα και 1/2 τρίποντα, ενώ πήρε 9 ριμπάουντ και έχασε για ένα, το νταμπλ νταμπλ.

«Κλειδιά» της νίκης των «κίτρινων» ήταν η κυριαρχία τους κοντά στο καλάθι. Ο Άρης νίκησε παρότι είχε 5/23 τρίποντα, γιατί πήρε 4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και πέτυχε στο «ζωγραφιστό» 38 πόντους έναντι 24 των φιλοξενουμένων.

Το νταμπλ νταμπλ που έκανε ο Τζέρεμι Χόλογουελ δεν ήταν αρκετό για τον Ιωνικό, προκειμένου να πάρει τους δύο βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Ο 27χρονος Αμερικανός πέτυχε 17 πόντους (4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και πήρε 10 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις