Η τροποποίηση του Π.Δ.67/2000 στην συνάντηση Μαγγίνα με τους Φαρμακοποιούς

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 13:12
A- A A+

Η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 67/2000 (Καθορισμός υποχρεώσεων των ασφαλιστικών Οργανισμών, των θεραπόντων και ελεγκτών ιατρών και φαρμακοποιών και επιβολή κυρώσεων για παράβαση των υποχρεώσεων) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Βασίλης Μαγγίνας με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως είπε ο κ. Μαγγίνας, οι δαπάνες των Ταμείων για τα φάρμακα έχουν εκτοξευτεί και αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με το Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται από κοινού με το υπουργείο Υγείας, αντιμετωπίζεται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνάς επεσήμανε ότι με την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος δεν τιμωρούνται, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, μόνο οι φαρμακοποιοί αλλά «μπαίνει και το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο» και θα τιμωρούνται πλέον και οι γιατροί.

Όπως είπε ο κ. Μαγγίνας, υπάρχει μία λεπτομερειακή και συστηματική πλέον πρόβλεψη έτσι ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να αμβλύνεται η δυνατότητα καταστρατήγησης των διαφόρων νομοθετικών προβλέψεων, με τελικό σκοπό την περιστολή της δαπάνης για το φάρμακο. «Επαναλαμβάνω – είπε- ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται απολύτως και στο σύνολό του, είναι όμως ένα σημαντικό βήμα και αυτό έχει μεγάλη σημασία».

Σε ερώτηση εξάλλου για τον αν η εισπνεόμενη ινσουλίνη και κάποια σκευάσματα θα καλύπτονται από τα Ταμεία, ο υπουργός Απασχόλησης απάντησε:

«Θα πρέπει να υπάρξει η γνωστή γνωμοδότηση που υπάρχει πάντοτε γύρω από την υιοθέτηση της δαπάνης ενός νέου φαρμάκου και σ’ αυτό τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή έχει το υπουργείο Υγείας. Από κει θα ξεκινήσουμε και όταν έρθει το θέμα σ’ έμενα τότε θα σας πω. Αυτή τη στιγμή δεν έχω να σας πω τίποτα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή