«Δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτική επίκληση άρθρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια»

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 13:58
A- A A+

«Η ένταξη κάθε μίας υποψήφιας χώρας στο ΝΑΤΟ εξαρτάται από την εκπλήρωση σειράς κριτηρίων σχετικών με το κράτος δικαίου, την πάταξη της διαφθοράς, κάθε λαθρεμπορίου και του λαθρεμπορίου όπλων, την αποτελεσματική και δημοκρατική λειτουργία της δικαιοσύνης και βεβαίως την πλήρη τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα, στην διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ακόμη ότι ισχύει απολύτως η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία διαπιστώνεται η «με πολλές πρόσφατες ενέργειες αμφισβήτηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας κυρίως από την σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων» και επανέλαβε «ότι στρατηγικός στόχος όλων των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης είναι η άρση της εκκρεμότητας, δια της επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διότι η σημερινή κατάσταση είναι προσωρινή».

Αναφερόμενος στην Ενδιάμεση Συμφωνία, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτική επίκληση άρθρων της, καθώς πρόκειται για ένα σύνολο διατάξεων, με στόχο, όπως και των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την επίτευξη της κοινά αποδεκτής λύσης».

Ερωτηθείς σχετικώς με το εάν η Αθήνα προτίθεται να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ λόγω των διαφορετικών τους θέσεων για το ζήτημα, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «δεν συγκρουόμαστε με καμμία χώρα. Επιδιώκουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας σύμφωνα με το διεθνές νομικό πλαίσιο».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή