Περιοδεία Μπακογιάννη στη Μέση Ανατολή

Θα έχει επαφές και για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 14:34
A- A A+

Περιοδεία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή 10 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ.Μπακογιάννη θα επισκεφθεί διαδοχικά το Ισραήλ και τη Ραμάλα, τη Συρία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι η επίσκεψη της Υπουργού επιβεβαιώνει το έντονο, συνεχές και ενεργό ενδιαφέρον και της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην περιοχή και πρόσθεσε:

«Η επίσκεψη προγραμματίζεται σε μια κρίσιμη για την περιοχή περίοδο. Η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, η κατάσταση στον Λίβανο και γενικότερα στην περιοχή, δικαιολογεί την ανησυχία και τον προβληματισμό της διεθνούς κοινότητας. Η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την επανέναρξη μιας συνολικής ειρηνευτικής προσπάθειας, βλέπει σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Eπαφές και για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ερωτηθείς αν η υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί και στο θέμα του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων κατά τις επαφές της με τις ηγεσίες των ενδιαφερόμενων χωρών, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι κατά κύριο λόγο θα συζητηθούν κυρίως θέματα που αφορούν την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, αλλά όπως είπε, «αναμένεται, στις συναντήσεις με τους ισραηλινούς ιθύνοντες, να εγερθεί και το ζήτημα της εκκρεμότητας από την πλευρά του Ισραήλ» (αναγνώριση του Πατριάρχη Θεόφιλου).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή