Αυγενάκης: Στις αρμόδιες Αρχές το πρώτο πόρισμα αξιολόγησης «ύποπτου» αγώνα

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 17:44
UPD:17:44
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Το πρώτο πόρισμα αξιολόγησης «ύποπτου χειραγωγημένου αγώνα», από τις αναφορές που πλέον περιέρχονται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στον Αθλητικό Εισαγγελέα, στην αρμόδια Ομοσπονδία και στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ώστε να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών, πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών.

Στην αποκάλυψη προέβη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο χαιρετισμό του για την έναρξη του τριήμερου διαδικτυακού Σεμιναρίου «Εισαγωγή στην Συνθήκη Μακολέν - Οι αστικές και οι ποινικές διαστάσεις των χειραγωγημένων αγώνων», που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Συνθήκη Μακολέν και τη μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι «η ΕΠΑΘΛΑ ήρθε για να μείνει. Και όχι για να είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Και ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει για το σκοπό αυτό, με την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές και τις στοιχηματικές εταιρίες» προσθέτοντας πως «εντός του μηνός θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της ΕΠΑΘΛΑ, η οποία θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται εμπιστευτικές αναφορές για ύποπτους αγώνες προς διερεύνηση και αξιολόγηση από τους φορείς».

Σκοπός των Σεμιναρίων, που ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Απριλίου, είναι η κατανόηση της Συνθήκης Μακολέν και οι δραστικές αλλαγές που φέρνει η εφαρμογή της στην καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Ακεραιότητας.

Τοποθετήσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, από τους Χαράλαμπο Βουρλιώτη (αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για την εποπτεία και το συντονισμό του έργου των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων), Δημήτριο Ντζανάτο (πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) και Λεωνίδα Φαρμάκη (διευθυντής ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων ΟΠΑΠ).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις