ΕΕ: Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 17:32
UPD:17:39
REUTERS/Yves Herman
A- A A+

Αξιωματούχοι από το Ιράν, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν την επόμενη εβδομάδα, μετά από «εποικοδομητικές ανταλλαγές» αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνομιλίες, που πραγματοποιούνται στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA), προεδρεύεται από τον Γιοσέπ Μπορέλ.

«Η Μικτή Επιτροπή ενημερώθηκε για το έργο των δύο ομάδων εμπειρογνωμόνων σχετικά με την άρση κυρώσεων και τα μέτρα πυρηνικής εφαρμογής και οι συμμετέχοντες σημείωσαν τις εποικοδομητικές και προσανατολισμένες στα αποτελέσματα συνομιλίες», ανέφερε η δήλωση της ΕΕ.

«Υπό το φως της κοινής υπουργικής δήλωσης της 21ης ​​Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν περαιτέρω τη συνεχιζόμενη κοινή διπλωματική προσπάθεια. Ο συντονιστής θα συνεχίσει τις ξεχωριστές επαφές του με όλους τους συμμετέχοντες στο JCPOA και τις Ηνωμένες Πολιτείες»..

Οι ομάδες εμπειρογνωμόνων θα συνεχίσουν να εργάζονται «κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή