Oικονομικό έλεγχο από το ΥΠ.ΟΙ.Ο ζητεί η Δ.Ι.Σ. για τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 16:42
A- A A+

Τον οικονομικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομίας (βάσει του άρθρου 46 του Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος») στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας ζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ώστε να διαλευκανθούν ορισμένα ζητήματα που -όπως αναφέρει- συνιστούν κατ’ αρχήν παρατυπίες.

Η Δ.Ι.Σ. ε­νη­με­ρώ­θη­κε επίσης από τις πορισματικές εκθέσεις για τους διενεργηθέντες οικονομικούς ελέγχους στις Ιερές Μητροπόλεις: α) Σάμου και Ικαρίας, β) Σύρου, Τήνου, ¶νδρου, Κέας και Μήλου, οι διαχειρίσεις των οποίων προέκυψαν έννομες.

Η Ιερά Σύνοδος ενη­με­ρώ­θη­κε και για τις κατά συρροή -όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται- αντικανονικές ενέργειες του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστορίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Συνοδικό Σύνεδρο, να μεταβεί επί τόπου και να εξετάσει τα θέματα που έχουν ανακύψει εξ αιτίας των ως άνω αντικανονικοτήτων, και να συστήσει στον Ηγουμενεύοντα να εγκαταλείψει την φατριαστικήν συμπεριφοράν του, προς αποφυγήν δυσαρέστων σε βάρος του κανονικών συνεπειών».

Εξάλλου κατά την τελευταία συνεδρίασή της, η Δ.Ι.Σ. ε­νέ­κρι­νε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2007. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 825 και το ποσό ανέρχεται στα 186.816,00 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή