ΚΚΕ: «Ένα ακόμα βήμα προώθησης του τζόγου σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων»

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 17:01
A- A A+

Το ν/σ για τις επενδύσεις και τη διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων που παρουσίασε η κυβέρνηση, είναι ένα ακόμα βήμα προώθησης του τζόγου σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων και αξιοποίησής τους για να χρηματοδοτηθούν οι επιδιώξεις του κεφαλαίου, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, αποτελεί συνέχεια των νόμων που εναλλάξ και μαζί διαμόρφωσαν ως τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται:

- Η κυβέρνηση διατηρεί και αυξάνει το ποσοστό του 23% που μπορεί να επενδύεται στο τζόγο.

- Διατηρεί τους μεσάζοντες (χρηματιστηριακές εταιρίες, πιστωτικά ιδρύματα κά) και διευρύνει τον ρόλο και τις αρμοδιότητές τους.

- Δεν περιορίζει τις μορφές του τζόγου (δομημένα, σύνθετα, αμοιβαία κλπ) αλλά και οδηγεί τα χρήματα των Ταμείων στα Χρηματιστήρια της ΕΕ.

- Επίσης η κυβέρνηση επιδιώκει με τις εισφορές των εργαζομένων να χρηματοδοτήσει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων μέσα από τις «Συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα».

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να καταδικάσουν αυτό το νομοσχέδιο και να εκφράσουν τη συνολική διαφωνία τους με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια μαζί και για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την επιμονή τους να συνεχίζουν το έγκλημα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή