Ένωση Δικαστών- Εισαγγελέων: Τα δίκαια αιτήματά μας στηρίζουν Αλ. Τσίπρας και Δ. Κουτσούμπας

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:00
UPD:12:08
INTIME NEWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI
A- A A+

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και σήμερα το πρωί τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα,  θέτοντας τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δικαστικό Σώμα. 

«Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη συνεχή και επαναλαμβανόμενη πρακτική του υπουργείου Δικαιοσύνης να μη διαβουλεύεται με τις Δικαστικές Ενώσεις για τα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς και προσβάλλοντας αρχές του Κράτους Δικαίου», όπως επισήμανε και η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών.

«Διατυπώσαμε τις θέσεις μας για την ανάγκη προηγούμενου εμβολιασμού δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων ως προϋπόθεση διεύρυνσης του πλαισίου λειτουργίας των δικαστηρίων και ζητήσαμε την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών», υποστηρίζει η Ένωση.

Τέλος, συμπληρώνει, «παραθέσαμε όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μειώσει άλλη μία χρονιά την περίοδο των δικαστικών διακοπών γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και εντάσσεται σε μία στρατηγική μόνιμης εντατικοποίησης της εργασίας μας, ενώ δε συμβάλλει στο ελάχιστο στην ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων που ματαιώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει ότι υπήρξε απόλυτη κατανόηση των θέσεών της και αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων της, τα οποία, υπογραμμίζει ότι θα υποστηριχθούν και θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες. 

Σημειώνει ωστόσο ότι, ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν, επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ.

Εκ  μέρους της ΕΔΕ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης και το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος Τύπου Χαράλαμπος Σεβαστίδης. 

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Απο την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι υπήρξε μία ουσιαστική συνάντηση και αλληλοενημέρωση με το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τον συστηματικό αποκλεισμό της Ένωσης από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τα νομοσχέδια και μάλιστα για νομοσχέδια που αφορούν τους ίδιους τους δικαστές και εισαγγελείς, όπως είναι ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων.

Η κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας, θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα Δικαστήρια να λειτουργήσουν, να ανοίξουν με ασφάλεια, με μαζικούς εμβολιασμούς των δικαστών και των υπαλλήλων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα των τεστ, για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη στη χώρα μας. 

Επίσης, συμπληρώνει ότι 'Συζητήσαμε τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται συνολικά στον χώρο της Δικαιοσύνης και με αφορμή την Έκθεση Πισσαρίδη, που ουσιαστικά οδηγούν στο να γίνεται η δικαιοσύνη απρόσιτη και πιο εχθρική για τις εργατικές λαϊκές υποθέσεις, ενώ το αντίθετο, βέβαια όπως καταλαβαίνετε, συμβαίνει με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τους επενδυτές'. 

'Θέσαμε το ζήτημα, ως ΚΚΕ, της απονομής της δικαιοσύνης με βάση την υπάρχουσα αντιλαϊκή νομοθεσία, που οδηγεί συνεχώς σε κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, που οδηγεί σε ποινικοποίηση των αγώνων, σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και βέβαια σε ένταση των διώξεων, σε αυταρχισμό, σε μεγαλύτερη καταστολή', καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δ. Κουτσούμπας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή