Μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με στόχους γερμανικών συμφερόντων
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 09:06
A- A A+

Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε τη νύχτα στην Αθήνα. Ένα λεπτό μετά τη 1 αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εξερράγη σε σχολικό λεωφορείο της Ελληνογερμανικής Σχολής στην οδό Γρηγορίου Θεολόγου 16 κοντά στο "Καραβελ" με αποτέλεσμα να καταστραφεί αυτό και άλλο ένα αυτοκίνητο.

Δύο λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο πυρπόλησαν την αντιπροσωπεία της OPEL στη διασταύρωση Κηφισού και Καβάλας με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία αυτοκίνητα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εξερράγησαν μηχανισμοί στην αντιπροσωπεία της «Μερσεντές Λαϊνόπουλος» στον κόμβο Κηφισιάς, όπου καταστράφηκαν έξι αυτοκίνητα.

Τέλος, στις 5 το πρωΐ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα ακόμα ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Κάδμου 4, στην Γλυφάδα, το οποίο καταστράφηκε.

Θεσσαλονίκη

Πέντε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί προκάλεσαν ζημιές, σε ΑΤΜ της εταιρείας σούπερ-μάρκετ Lidle, στα Κωνσταντινοπολίτικα, σε κατάστημα της εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών Miele, στο κέντρο της πόλης, σε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στα Διαβατά, αλλά και σε τρία αυτοκίνητα σε πάρκινγκ δύο αντιπροσωπειών της Mercedes, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, αλλά και στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας.

Στις 3 η ώρα τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε συνεργείο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Toyota, τα αίτια της οποίας διερευνώνται σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή