ΠΓΔΜ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 09:48
A- A A+

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε από τη Βουλή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Από τους 108 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 65, ενώ κατά εκφράσθηκαν 43 βουλευτές. Η Βουλή της ΠΓΔΜ αριθμεί 120 βουλευτές.

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη, αφού αυτή διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Ράντμιλα Σεκερίνσκα, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι ότι στο διάστημα των εννέα μηνών που ανέλαβε οδήγησε τη χώρα σε πολιτική κρίση, λόγω της επιδείνωσης των διεθνοτικών σχέσεων, της απουσίας πολιτικού διαλόγου και της ανακοπής της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη άσκησε δριμεία κριτική για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου και χαρακτήρισε «ατυχή» την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι προσφεύγει σε «φθηνές μεθόδους» για να καλύψει τα εσωτερικά της προβλήματα και την αδυναμία της να ασκήσει υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο.

Στην κυβέρνηση συνασπισμού της ΠΓΔΜ, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ οι κύριοι εταίροι του είναι το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Αρμπεν Τζαφέρι και το «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή