Στα «δίχτυα» της ΔΗΕ κάτοχος μεγάλου αριθμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 13:32
UPD:13:33
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Άνδρα στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός και όγκος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, που σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών (National Center of Missing and Exploited Children), με την οποία χορηγήθηκαν πληροφορίες αναφορικά με κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του Διαδικτύου που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κατόπιν αλληλογραφίας με τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του Έλληνα εμπλεκόμενου στην υπόθεση κι ο τόπος διαμονής του.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και κλιμάκιο αστυνομικών διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου usb, σκληρός δίσκος και 13 οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι (DVD).

Κατά την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η δράση του, ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός και όγκος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη κι οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή